Patrick van Veen

Patrick van Veen werd op 6 oktober 1984 geboren in Amsterdam. Als tweede zoon van eveneens Amsterdamse ouders verhuist hij op 4 jarige leeftijd naar het dan nog nieuwe en kleine Almere, in die tijd een waar toevluchtsoord voor Amsterdammers met kleine kinderen. Door dit gegeven groeit hij op in een omgeving die Amsterdam ademt. Voetballen en muziek, de gezelligheid en het accent. In zijn jongere jaren is het Ajax wat de klok slaat en natuurlijk André Hazes.

Naar mate hij ouder wordt doet hij op zijn tiende mee aan een mini talentenjacht bij de plaatselijke voetbalclub. Hij zet dan al de tent op zijn kop en wordt eerste, met twee cd bonnen van zeven gulden vijftig als prijs. Aan het begin van zijn pubertijd is het wat rustig, maar als eenmaal de periode van het stappen aandringt drukt hij zijn passie voor Amsterdamse muziek door.

Tien jaar na de talentenjacht doet hij opnieuw mee, ditmaal aan een karaoke wedstrijd eveneens op de plaatselijke voetbalclub. Als hij deze opnieuw wint wordt hij toevalliger wijs opgemerkt door de eigenaresse van een kroeg in Almere. Deze vraagt hem of hij niet eens in haar kroeg wil optreden en zo begint het balletje te rollen.
Na optredens met diverse bekende artiesten zoals Peter Beense, Danny Nicolay, Lange Frans, Thomas Bergen, Dries Roelvink, Danny Christiaanse, Eddy Walsh en Denny Braaf krijgt hij het besef dat er misschien wel een carrière als artiest in het verschiet ligt en doet hij opnieuw mee aan een talentenjacht. Ditmaal gaat hij er serieus voor en schopt het tot de finale. Hij wordt uiteindelijk vierde van de honderd kandidaten, maar eindigt wel als eerste mannelijke artiest.

Sindsdien heeft Patrick zijn carrière als zanger verder uitgebouwd en inmiddels is hij een bekend gezicht in Almere en omstreken. Hij was recentelijk live te zien tijdens zijn optreden bij de Gaypride Amsterdam, stond met grote namen op diverse concerten en is in 2015 te zien in het programma Bloed, zweet en tranen. Ook is hij maandelijks te bewonderen in Café Plein met zijn eigen Avondje Plein, waarin iedere maand een gastzanger van formaat wordt uitgenodigd. Tevens heeft hij zijn eigen dinershow in restaurant Chez Alexander en is hij in 2015 te bewonderen tijdens Patrick van Veen & Friends waar onder andere Wesly Bronkhorst, Denny Braaf, Dave Miller en Tino Martin in zullen verschijnen.

Info & Boekingen
DYNAVOICE - Licht en Geluid | Geluidsinstallaties | DJ Booth | Drive-in-Shows | Flightcases | Moving Heads