Carolina Dijkhuizen

Carolina Dijkhuizen (Cali, Colombia 31 maart 1980) was al in haar schooltijd druk met talentenjachten en na haar studie zang aan het Conservatorium in Groningen, werd Carolina op 16-jarige leeftijd, na twee audities, gekozen voor de meidengroep PattyCash, een initiatief van Patty Brard samen met LUV-producer Hans van Hemert. Na diverse singles en vele optredens in zowel Nederland, Duitsland, Sicilië en zelfs Engeland viel de groep na drie jaar uiteen.

In 2000 deed Carolina mee aan De Grote Prijs van Nederland in de categorie R&B/Hip Hop en behaalde een finale plaats in de poptempel Paradiso. Dat levert meteen een guest vocal op op het album van DJ Eddy de Clerque – EDC Passport. In 2001 sleepte Carolina haar eerste grote hoofdrol in de wacht in de Joop van den Ende-musical Aida. Ze speelde de rol uiteindelijk meer dan 160 keer! Anno 2011 werd de musical na 10 jaar nogmaals als concertante opgevoerd in het DeLaMar theater in Amsterdam voor uitverkochte zalen met naast Carolina de originele cast met oa René van Kooten en Antje Monteiro. Na ‘Aida’ kreeg Carolina de hoofdrol in de musical The Lion King en mocht zelfs naar Zuid Afrika in voorbereiding op haar rol van Nala, de beste vriendin van Simba! Na 2,5 jaar en 1005 voorstellingen viel het doek voor deze show in 2006.

Na twee mega-producties richtte Carolina zich bewust een aantal jaren op een aantal reizende shows waaronder de musical Bubbling Brown Sugar, The Soul of Motown II, My Name is, theatertour, en Musicals in Ahoy. Ook op andere vlakken begon zij zich verder te ontwikkelen. Zo was Carolina te zien als actrice in TV-series als Spangen, Spoorloos Verdwenen, Parels & Zwijnen en Bon Bini Beach. Ook speelde ze rollen in films als SL8N8, Deuce Bigalow, European Gigolo en Flirt en sprak zij stemmen in voor diverse animaties als –Transformers Animated, Roary The Racing Car, True Jackson, Barn Yard, Sesamstraat en Code Lyoko.

Een greep uit overige hoogtepunten uit haar carrière tot op heden zijn onder andere het 25 jarig jubileum Koningin Beatrix op het Malieveld Den Haag, haar optredens bij het Eurovisie Songfestival samen met zangeres Hind en het Musical Award Gala / Gouden Harpen Gala. Ook haar vocals voor het Tv-programma Sunday Night Fever waren zeer succesvol. Ook heeft ze naast Sabrina Starke, Do en Birgit Schuurman heeft een track ingezongen voor het Lady Lounge-album dat in 2011 de eerste plaats behaalde in de iTunes Top 100. Ook trad Carolina op bij Musical Helpt Haiti, een benefiet concert waarbij musicalartiesten zich belangeloos inzetten voor de slachtoffers in Haiti. Ook trad Carolina regelmatig op met haar twee vriendinnen Peggy Sandaal en Gitty Pregers onder de naam CPG-DIVAS. Met het soul en disco repertoire werden niet alleen de Nederlandse zalen op zijn kop gezet, maar ook in Spanje, Monaco en Suriname zagen de dames graag komen. Op 3 maart 2013 ging de musical Sister Act in première in het AFAS Circustheater in Den Haag, Carolina Dijkhuizen speelde in de musicals de hoofdrol van Deloris van Cartier tot begin augustus 2014. Naast Carolina hadden ook Simone Kleinsma en Stanley Burleson een rol in Sister Act. Het album met de liedjes uit de show behaalde de eerste plaats in de Album Top 100.

Eind 2013 is Carolina te zien in het TV-programma ‘Beter Dan Het Origineel’ waar ze fenomenale covers liet horen van onder andere ‘Natural Woman ‘ en het duet ‘Sky on fire’ met Xander de Buisonje. Klik hier Na Sister Act was Carolina te zien naast Jim Bakkum, Jamai en Celinde Schoenmaker in Disney in Concert. Eind augustus maakte zij haar presentatie debuut voor AVRO/TROS en presenteerde voor 1,6 miljoen kijkers de Musicals Sing a Long samen met Frits Sissing. In november 2014 is Carolina samen met Rene Froger, Xander de Buisonje, Dre Hazes Jr, Monique Klemann en Edsilia Rombley te zien in het zevende seizoen van ‘De Beste Zangeres Van Nederland’. In het Tv-programma ‘Holland Zingt..Musicals zingt Carolina een opvallend prachtige versie van ‘Tomorrow’ uit Annie. Klik hier Deze versie doet ze nog eens dunnetjes over met groot orkest een groot aantal andere hoogtepunten uit musicals tijdens 3 uitverkochte concerten in ‘Musicals in Concert’ in het Ziggodome half november..

Eind december is Carolina 1 van de hoofdvocalisten in het populaire TV-programma ‘Kerstfeest op De Dam’ en in januari 2015 is zij te zien in een nieuwe serie van het populaire programma ‘Wie is de Mol?’

Info & Boekingen
DYNAVOICE - Licht en Geluid | Geluidsinstallaties | DJ Booth | Drive-in-Shows | Flightcases | Moving Heads
× Kan ik je helpen?